Sjöängsvägen 17, 1tr
Norrviken
Aniaraplatsen 6
Sollentuna C

GDPR – Personuppgiftshantering

Personuppgiftshantering på Sollentuna Trafikskola AB

Nya regler om skydd vid behandling av personuppgifter

Den 25 maj 2018 träder nya EU-regler om skydd vid behandling av personuppgifter i kraft – Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/679. På engelska kallas förordningen General Data Protection Regulation, (GDPR) och i Sverige heter den Dataskyddsförordningen (https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/). Sollentuna Trafikskola AB är i vissa fall personuppgiftsansvarig vid behandling av personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen.

Förordningen syftar till att stärka medborgarnas grundläggande rättigheter genom att ge de personer vars personuppgifter behandlas, det vill säga de som är registrerade, kontroll över hur deras personuppgifter används. En registrerad kan till exempel vara en person som har eller avser ingå en avtalsrelation med Sollentuna Trafikskola AB.

Dataskyddsförordningen och en kompletterande svensk lag, Dataskyddslagen, ersätter i Sverige personuppgiftslagen, vanligen förkortad PuL.

Så hanterar vi dina personuppgifter på Sollentuna Trafikskola AB

Varför behöver vi dina personuppgifter?

Det är frivilligt för dig att lämna dina personuppgifter till oss, men vi behöver dem om du vill kunna använda våra produkter, tjänster eller delta i våra utbildningar. Dina personuppgifter kommer att sparas och behandlas för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden, enligt nedan. Behandlingen är förenlig med Dataskyddsförordningen, eftersom Sollentuna Trafikskola AB har ett berättigat intresse av att kunna behandla personuppgifterna för följande ändamål: beräkna premier och bevilja kursdeltagande, skicka marknadsföring som nyhetsbrev och erbjudanden, säkerställa att du får de förmåner du har rätt till, marknads- och kundanalyser samt hantera ingångna avtal, svara på dina frågor via webbformulär, telefon eller chatt, ge tips och råd via sms.

Ditt personnummer registreras eftersom det är viktigt att Sollentuna Trafikskola AB ska kunna säkerställa din identitet och för att möta vissa myndigheters krav, t ex Transportstyrelsen. Dina personuppgifter kommer att behandlas i våra IT-system. Vi kommer aldrig föra dina personuppgifter vidare till tredje part. All data hanteras på en säker server som driftas av STR Service AB i Landskrona, med vilka vi som Personuppgiftsansvarig har ett Personuppgiftsbiträdesavtal. Sollentuna Trafikskola AB kan komma att lämna ut personuppgifter till medlemmar inom förbundet eller till andra företag som vi samarbetar med, t.ex. för att kunna erbjuda förmåner till dig eller för något av de andra ändamålen som anges ovan. Enligt lag kan vi även behöva lämna ut uppgifter till myndigheter.

Vilka personuppgifter samlas in och lagras?

De personuppgifter som vi behandlar om dig är namn, personnummer, adress, e-postadress, telefon-/mobiltelefonnummer och IP-nummer.

Samtycke till behandling av personuppgifter

Om dina (eller din anhörigs) personuppgifter registreras/behandlas för annat ändamål för de som angivits ovan, krävs samtycke. Detta ska registreras i särskild ordning, separerat från övriga villkor.

Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke. Sollentuna Trafikskola AB har då fortsättningsvis ingen rätt att behandla uppgifterna som lämnats med stöd av samtycket.

Tider under vilka personuppgifter sparas

Sollentuna Trafikskola AB behandlar och lagrar dina personuppgifter bara så länge som krävs för att vi ska kunna administrera tjänster och uppdrag för dig, eller så länge som vi måste lagra dem enligt lag. Därefter raderas de enligt den gallringsrutin som gäller. Vi raderar inte dina personuppgifter när det finns ett legalt krav att lagra dem eller en rättslig grund att behålla dem.

Om du har lämnat dina personuppgifter till oss för att vi ska kunna erbjuda dig en tjänst, utbildning eller produkt, sparas uppgifterna enligt gällande rutiner och bara så länge de absolut behövs. Därefter raderas de.

Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan begära att få tillgång till information om behandlingen. Du har även rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade, överflödig behandling begränsad, ogrundad behandling raderad och begära att få personuppgifter flyttade från vårt system till en annan aktör, s.k. dataportabilitet.

En begäran om något av det nämnda skickas till nedanstående adress. Du har också rätt att vända dig till Datainspektionen med eventuella klagomål, om du är missnöjd med personuppgiftsbehandlingen, men vi hoppas såklart att du i första hand vänder dig till oss för frågor kring vår personuppgiftsbehandling.

Ange ditt namn och personnummer, underteckna begäran och skicka den till följande adress:

Sollentuna Trafikskola AB

Sjöängsvägen 17, 1tr
192 72 Sollentuna

Org. Nr: 556759-9344

Tele: 08-754 26 00

E-post: info@sollentuna-trafikskola.se

Hemsida: www.sollentuna-trafikskola.se

Om du har några frågor, är du välkommen att kontakta oss:

Sollentuna Trafikskola AB

Receptionen
Öppettider: mån-tors kl. 09.00-18.00, fre kl. 09.00-15.00
Tel: 08-754 26 00
E-post: info@sollentuna-trafikskola.se
Adress:Sjöängsvägen 17, 1 tr, 19272 Sollentuna
Aniaraplatsen 6, 191 47 Sollentuna

Företagsuppgifter
Organisations nr: 556759-9344
Bankgiro: 5471-0272
Swish: 1230474056

Du kan också läsa om Dataskyddsförordningen på Datainspektionens hemsida; https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about our privacy policy and switch of cookies in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

  • Personuppgifter
  • Cookies

Personuppgifter

Vi följer Dataskyddsförordningen GDPR. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Du kan läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

Cookies

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.